17 Φεβ 2015

Wir sind Griechen Wolfgang Schäuble...

Κι αυτό δεν είναι αλαζονεία, αλλά βαθιά επίγνωση της ιστορίας που κουβαλάμε αδιάκοπα, έστω και κοιμώμενη, αλλά που τις περισσότερες φορές βρίσκουμε έναν έστω και οξύμωρο τρόπο να επιστρατεύουμε προς όφελος των πολλών και ίσως και κάποιες "άστοχες" φορές προς όφελος των πολύ λίγων και είναι αυτό, το μεταίχμιο της ελληνικής ευφυίας και "ηλιθιότητας" συνάμα, που με προβληματίζει.
Σίγουρα το μίγμα της κυβέρνησης αυτής δεν είναι ούτε καν επιφανειακά δημοκρατικό, διότι δεν βλέπω καθόλου κοινωνικά δίκαιη κ. Λαφαζάνη τη για πολλοστή φορά διάσωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης με 32 εκ ευρώ ακόμη, αλλά ούτε καν επίκαιρη κ. Καμμένε τη ρίψη στεφανιού στα Ίμια.
Και δεν μπορώ κ. Τσίπρα να δεχτώ νύξεις για πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία από μια χώρα που έδωσε 17 έδρες στη "χρυσή αυγή" και από μια χώρα πολιτών που θέλω να πιστεύω ότι δεν είμαστε ούτε εκδικητικοί, αλλά ούτε και καιροσκόποι, διότι τις θηριωδίες του 2ου Π.Π. δεν μπορούν να τις σβήσουν κανενός τα χρήματα και σε καμία εποχή.
Αυτά είναι τα ακροδεξιά φτιασιδωμένα θεατρικά ενσταντανέ που μου στερούν μεγάλο μέρος της περηφάνιας του να είμαι Ελληνίδα. Αλλά αυτό κ. Σόϊμπλε δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν απλά τεχνοκράτη μιας τόσο γηραιάς ηπείρου να απειλεί τόσο συντονισμένα ανθρώπους που δουλεύουν σκληρά, σ' αυτήν την ευλογημένη κατά παγκόσμια αποδοχή χώρα. Και είναι αυτές οι φτηνά λαϊκές απειλές που μου στερούν μέρος του σεβασμού μου στη χώρα της Γερμανίας όπου γεννήθηκα, αλλά και στον πολιτισμό των Γερμανών που γνωρίζω.