1 Νοε 2011

Η τρίπλα του Γιώργου!

Τρίπλα του Γιώργου που θορύβησε την Ευρώπη και όχι μόνο και απειλεί να αλλάξει τον ρου της ευρωπαϊκής πορείας, όχι πως πήγαινε κι αλφάδι...

Ασχέτως πάντως από το τελικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, μάλλον ήρθε η ώρα να δούμε το ποιοί συντάσσονται με την Ελλάδα ή όχι. Κι αυτό αφορά κυρίως εμάς, τους ίδιους τους Έλληνες.

Να μην παρακαλάμε κάθε μήνα για τη "δόση" μας.

Βέβαια, μπορεί να φτάσουμε να παρακαλάμε για συσσίτιο, την πανάγαθη ίσως Εκκλησία που τόσα χρόνια μάζευε για να έχει σε ώρα ανάγκης να μας επιστρέψει ή τους μεγιστάνες επιχειρηματίες που φύλαξαν στην Ελβετία το κάτι τις τους για να βοηθήσουν τη χώρα σε έναν επικείμενο μεγάλο αγώνα.

Έτσι όπως τα κάναμε, οφείλουμε να αναλάβουμε την ευθύνη όλοι μας, εξουσιαστές, εξουσιαζόμενοι και αντιεξουσιαστές, δίοτι αυτή η ώρα ήρθε.

Και η αλήθεια είναι Γιωργάκη, ότι αυτό δεν το περίμενα ποτέ από σένα, με εξέπληξες!

Ας ελπισούμε τώρα πως οι βουλευτές θα σταθούν στο "ύψος" των περιστάσεων, θα δώσουν τη ψήφο εμπιστοσύνης και θα πάμε σε δημοψήφισμα.

Εκεί, που ο καθένας μας θα πάρει θέση αναγκαστικά και ξεκάθαρα, για όλα όσα αποφεύγαμε χρόνια τώρα, μέσω των εκλογών, έτσι όπως τις είχαμε καταντήσει.

Αυτή τη φορά δεν θα έχουμε άλλοθι για τη ψήφο μας. Όπως δεν θα έχουν άλλοθι και οι βουλευτές, εάν οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές.