2 Ιουλ 2013

48 χρόνια μετά... οι Άθλιοι

     
  • Από τους 15 τοκογλύφους που καταδικάστηκαν στη Θεσσαλονίκη, μόνο ένας δεν εξαγόρασε την ποινή του και οδηγήθηκε στη φυλακή, ήταν αυτός που αποταμίευε τους κόπους της εργασίας του στην Κύπρο.
  • σσσ!!! Θα σπάσει η παρθενιά του Βενιζέλου την Πέμπτη στην Μεγαλόνησο. Λέτε με τέτοια απώλεια αίματος να ξαναπάρουμε την Αμμόχωστο;
  • Μα επιτέλους αυτός ο Μπίστης! Δεν βαρέθηκε να αποχωρεί;
  • Ευτυχώς που υπάρχει και ο Τσίπρας, που μεταβαίνει ο ίδιος στη Μόσχα για να ζητήσει συγγνώμη από την Gazprom (μόνο μην τον ανεφοδιάσουν πάλι με αέριο, διότι εμένα στο αυτοκίνητο βραδυφλεγές μου βγήκε).
  • Πόσο τον λυπάμαι τον Στουρνάρα τώρα στις διαπραγματεύσεις του με την Τρόικα, πολύ δύσκολες λέει υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπ. Οικονομικών και είμαι σίγουρη πως λέει αλήθεια, όπως πάντα συμβαίνει σ' αυτήν τη χώρα με τους τόσο καλούς πολίτες, που εκλέγουν τόσο καλούς εκπροσώπους. Σίγουρα επηρεάστηκε από την παραίτηση του ομολόγου του στην Πορτογαλία και ψυχανεμίστηκε τη θέση του Έλληνα ανέργου ή του Έλληνα αμοιβόμενου με 600 ευρώ που έχει χάσει τα πάντα, έως και αυτήν την ίδια την αξιοπρέπειά του και απλά παρακολουθεί σαν σε καταστολή ζωντανός το "σπάσιμο" των δόσεων, ανίκανος πια να "σπάσει" το οτιδήποτε...
  • Και για να μη ξεχνιόμαστε, είναι άλλο πράγμα η Ελευθερία και άλλο οι Έλληνες δημοσιογράφοι. Ποιός δημοσιογράφος λειτούργησε πραγματικά ελεύθερα και ανεξάρτητα, έστω τα τελευταία 5 χρόνια της κρίσης, Ποιός απ' αυτούς βγήκε μπροστά να υπερασπιστεί τον απολυμένο, τον άνεργο, τον εξαθλιωμένο, τον τελικά σκλάβο (εξαιρούνται οι αυτοκτονούντες μπροστά στις κάμερες). Αφήστε που εάν η ΕΡΤ δεν ήταν άθλια, τότε είμαστε όλοι εμείς οι Άθλιοι, που ποτέ δεν της αποδώσαμε τις υψηλές ακροαματικότητες των ιδιωτικών καναλιών και των τουρκικών υπερπαραγωγών.